Als ik dit geweten had

Als ik dat geweten had

Had ik dit 10 jaar geleden maar geweten!

Ja, als ik dit 10 geleden geweten had, dan had ik andere keuzes gemaakt! Ik was ambitieus en had mezelf ten doel gesteld om materiële rijkdom en status te vergaren. Alles gericht om te straks te kunnen genieten. In 2000 richtte ik mijn eigen accountantskantoor op. Vol enthousiasme stortte ik me in dit avontuur. Binnen 3 jaar had ik een behoorlijk business opgebouwd. Ik werkte te veel en had nog steeds niet het gevoel dat ik genoeg aan het bereiken was. Nog meer klanten, een hogere opleiding, het ging maar door. Mijn omzet was in een half jaar verdrievoudigd. En net voor de kerst had ik mijn opleiding tot Registeraccountant afgerond. Het was mij gelukt naast het opstarten van mijn eigen bedrijf én het opvoeden van mijn twee opgroeiende kinderen. Ik had teveel werk en probeerde in alle macht om mijn gezin én mijn bedrijf draaiende te houden. 

Keerzijde van succes

Hoewel ik van mijn succes genoot, had mijn succes ook een keerzijde. Direct na het bereiken van al deze “mijlpalen” was ik zeer ongelukkig. Op de top van mijn succes vroeg ik me af: “Is dit nu alles?”. Met talloze slapeloze nachten vol gepieker en zelfs angstaanvallen tot gevolg. Ik was het echt even helemaal kwijt en kwam volledig tot stilstand. Totale verbijstering… Hoe kun je van zo’n enorme piek en de meest succesvolle, productieve en enthousiaste periode binnen enkele weken omslaan naar zo’n extreem dieptepunt? 

Mijn werk was nooit af en ik was nooit tevreden. Ik bereikte een emotioneel dieptepunt. Gevangen door mijn eigen persoonlijke omstandigheden. De verkeerde prioriteiten stellen en me focussen op slechts 1 gebied van mijn leven (mijn werk, mijn relatie óf mijn kinderen) ging altijd ten koste van een ander onderdeel. In plaats van te zoeken naar de juiste balans tussen alle gebieden, vulde ik het ene gat met het andere.

Ingesleten gewoontes blokkeren je

Na een paar jaar bevond ik me op een kruispunt en besloot om interim werk te gaan doen. Met in mijn achterhoofd het idee meer vrije tijd en vrijheid te krijgen. De gedachte om 5 maanden te werken en de rest van het jaar lekker vakantie te vieren, lonkte me. En zo verdiende ik in 2014 geld als water. Ik was aangesteld als financieel directeur van een internationale machine fabriek. Ik reed een nieuwe Audi S4, had een eigen paard en een vrijstaand huis. We gingen 2x per jaar super luxe op vakantie naar verre exotische plaatsen. Een ideaal plaatje. Echter de andere zijde van de medaille was minder aantrekkelijk. Ik werkte soms 90 uur per week, rende van mijn werk, naar mijn paard, naar de winkel om eten te halen. Er was geen tijd om lekker op de bank te gaan zitten of iets voor mezelf te doen. Ik was alleen maar bezig met mijn werk en het plannen van de volgende vakantie. 

Rigoureuze keuze

Na een paar maanden zag ik in dat ik weer op dezelfde weg was als in 2003. Steeds harder werken, meer uren en minder voldoening. In maart 2015 hakte ik de knop definitief door. Ik nam ontslag en besloot mijn leven rigoureus anders in de richten. Dankzij coaching heb ik ontdekt dat mijn ambities, ego en mijn perfectionisme me in de weg zaten. Door dit inzicht kreeg ik een andere mindset en dat was een belangrijk keerpunt in mijn leven. En dit is voor mij een echt grote levensles geweest. Had ik dit maar 10 jaar geleden geweten!. 

The new me!

Vandaag ben ik een persoon die geniet van een volledig leven zonder enige opoffering of compromis. Ik herken en waardeer de voortdurende groei in mijn persoonlijke gezondheid, mijn relaties en mijn carrière. Gaande weg heb ik ontdekt dat als ik mentaal en fysiek gezonder ben, ik meer energie heb om meer te genieten van mijn tijd met mijn gezin, familie en vrienden. In mijn werk lever ik een bijdrage aan anderen. Ik inspireer en motiveer mensen om hun leven te veranderen. En dat heeft een positieve invloed heeft op mijn innerlijke gevoel van voldoening. Hierdoor ben ik beter in staat om mijn bedrijf op een goede manier te laten groeien en hierbij volledig te genieten van mijn leven.

Mijn ervaring en deel ik met jou

De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in alles wat mij zou kunnen helpen naar meer voldoening en geluk. Mijn kennis en mijn ervaringen ga ik met jou delen. Ik hoop dat ik je met mijn verhalen kan inspireren om de regie van je leven over te nemen. Je niet meer te laten verleiden door de belofte van de pot met goud aan het einde van je prestaties. Maar dat je net als ik kan ontdekken dat al het goud in jouw zit en dat balans aanbrengen in alle onderdelen van je leven essentieel is om gelukkig te zijn. Alle beperkingen beginnen bij je geest. Dit betekent dat als je kunt leren om controle te nemen over je geest en je gedachten – je kunt loskomen van je beperkingen.

Hoe ik je kan helpen

De komende tijd neem ik je mee op mijn zoektocht naar meer voldoening en geluk. Ik deel mijn persoonlijke ervaringen gecombineerd met de kennis die ik heb opgedaan door het lezen van honderden boeken en het volgende van talloze trainingen en opleidingen. Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief voor meer tips en trucs om je leven te verbeteren en te veranderen.

Lees hier het eerste deel van mijn verhaal. Daarnaast vind je hier tips om meer zelfvertrouwen te krijgen en hier tips om de controle over je leven terug te krijgen.

E-book - Corona Burn-out ligt op de loer
Gratis E-book 'Corona Burn-out logt op de loer.'

Vul je e-mail adres in en ontvang direct de link voor het downloaden van het E-book.