Malediven – Tropisch paradijs

Bestemming Malediven

Bestemming Maleviden - Tropisch Paradijs

In juni 2010 vertrekken wij voor onze huwelijksreis naar de Malediven….een droombestemming in een tropisch paradijs. We vliegen vanuit Düsseldorf naar Dubai om daar over te stappen naar het eiland Male, een klein eiland in de Indische oceaan. Vanuit Male vliegen we met een watervliegtuig naar onze eindbestemming Fillitheyo, zo’n 120 kilometer van Male af.  De ‘air taxi’ biedt ruimte aan 15 personen en is niet heel comfortabel. Bij helder weer heb je een super uitzicht over de atollen en het water. Na 45 minuten vliegen landen we op een ponton “Fillitheyo international airport”, vandaar vervolgen wij onze reis per boot. Het was een lange reis van bijna 24 uur met een overstap op Dubai. De snelste vlucht naar Male duurt altijd nog 10 uur en 10 minuten, maar goed het is zeker de moeite waard.

Achtergrond van de Malediven

De Malediven, ook wel geschreven als Maldiven is een eilandengroep bestaande uit 1190 koraaleilanden gegroepeerd in 26 atollen en ligt ten zuidwesten van India. De eilanden liggen verspreid over een oppervlakte van circa 90.000 km2, maar de totale land oppervlakte is slechts 298 km2. Het grootste eiland is slechts 5 km2 groot en er zijn maar negen eilanden die groter zijn dan 2 km2. 88 eilanden zijn voor toeristen en 200 eilanden worden bewoond door de lokale bevolking. Het lijkt erop dat de Malediven al circa 5.000 jaar geleden bewoond waren, terwijl andere bronnen aangeven dat de kolonisatie van de Malediven pas ongeveer 500 jaar vóór Christus plaatsvond. De bevolking is voor het grootste gedeelte moslim en de islam is een voorwaarde voor het burgerschap in de Malediven.

Bestemming Malediven
Bestemming Malediven
Bestemming Malediven
Bestemming Malediven

Ons vakantiehuis op Filitheyo Island resort is een luxe huisje met een dak van palmboomtakken, een grote veranda en een groot hemelbed. De badkamer is helemaal uniek. In de badkamer ruimte douche je letterlijk onder de sterren in de open lucht. Het huisje is voorzien van alle gemakken zoals een airco en een koelkastje. Vanuit het huisje kijken en lopen we zo het strand op.

Het ultieme Bounty gevoel. Rust, prachtige vergezichten, warm klimaat en parelwitte stranden. Een droom die uitkomt.

Bestemming Malediven
Bestemming Malediven

Op het eiland zien we allerlei dieren, zoals krabben, reigers, kraaien, gekko’s, vliegende honden, pijlstaart roggen en natuurlijk een uitgebreid onderwater wereld in het koraalrif. Het eiland is gesitueerd in het Faafu Atoll, een van de meest ongerepte atollen op de Malediven. Je kunt er snorkelen of duiken. Het resort heeft ook een eigen wellness centrum met een van de mooiste spa’s op de Malediven en een goed uitgeruste fitnessruimte met een personal trainer. Verder is er een buffetrestaurants waar de koks je eten voorbereiden. Er is een à la carte menu van diverse internationale gerechten. Met je voetjes in het zand kun je kijken naar de zonsondergang. Er is een bar bij de siervijver en een swim-up bar in het zwembad. 

Huisrif - Fillitheyo Malediven
Huisrif - Fillitheyo Malediven
Huisrif - Fillitheyo Malediven
Huisrif - Fillitheyo Malediven

Het dichtsbijzijnde eiland is Feeali. Er wonen circa 1.100 mensen die voornamelijk leven van de visserij en een deel van het toerisme. De vissers zijn verdeeld in twee groepen. De ene groep gaat zaterdag weg en komt donderdagavond weer terug. De andere groep gaat voor 2 maanden weg en blijft dan 1 week op het eiland. De huizen zijn voornamelijk gemaakt van steen en golf platen. Na de tsunami heeft de president elk huis een watertank gegeven om regenwater op te vangen.  In de huizen waar we naar binnen kunnen kijken, staan weinig meubels maar wel een televisie en moderne wandklokken. De straten zijn niet bestraat en op het eiland rijden 2 pick-ups en een ambulance. De basisschool geeft les aan 250 kinderen. Alle kinderen dragen een schooluniform en er heerst een strenge discipline. 

School op Feeali Malediven
Bron van inkomsten bewoners Feeali Malediven

Niet alle kinderen gaan naar school. De bewoners zijn schuw en verschuilen zich achter muren. Er zijn 3 souvenir winkels, 1 drogisterij en 1 klein ziekenhuis. Vanuit Male komt 1x per week een schip met eten dat onder de bevolking verdeeld wordt. De mensen die op een resort werken, verdienen ongeveer $ 200 per maand tot maximaal $ 1.900 als je een manager bent.

In het land wordt een strikte versie van de islam beleden. Het land probeert zoveel mogelijk contact te vermijden tussen toeristen (die vreemde valuta meebrengen) en de bewoners die op de afgelegen eilanden wonen.

Kind op Feeali Malediven
Inwoner Feeali Malediven

Maar aan alles komt een einde, dus ook aan onze droomreis. We hebben genoten van de rust, het uitzicht, het duiken en snorkelen, de gastvrijheid en het lekkere eten. Gepakt met duizenden foto’s en een ton aan herinneringen, gaan we weer naar huis. We zullen zeker nog een keer terug gaan naar dit tropische paradijs. Bestemming Malediven – Tropisch paradijs!

Zonsondergang Malediven
E-book - Corona Burn-out ligt op de loer
Gratis E-book 'Corona Burn-out logt op de loer.'

Vul je e-mail adres in en ontvang direct de link voor het downloaden van het E-book.