Neem de controle over je leven terug!

Neem de controle over je leven terug!

Met veranderingen en invloeden van buitenaf is het gemakkelijk om je leven uit de hand te laten lopen. Deze onevenwichtigheid wordt meestal veroorzaakt doordat je te veel aandacht besteedt aan bepaalde prioriteiten in een mate die andere prioriteiten naar naar achteren schuift. Een leven dat onder controle is, is in balans.
Neem de controle over je leven terug!

Herstel het evenwicht en neem het roer in handen en steven af op het leven dat je wenst!. En ook jij kunt het met deze strategieën:

1. Bezittingen

Het is gemakkelijk om je leven uit balans te krijgen als je je te veel op bezittingen richt. De kans is groot dat je vrijheid en geld aan elkaar koppelt. Net geld lijk je alles te kunnen doen. Verre reizen maken, vaker uit eten, feest, dure kleiding en cadeaus kopen. En om aan meer geld te komen, ga je steeds meer werken, wellicht maak je schulden. Maar eigenlijk voel je misschien ook wel leeg van binnen. De haast om een Ferrari te bezitten, neemt uiteindelijk af. De drang om steeds meer te bezitten, houd je in de greep en er is altijd wel iets dat je graag zou willen hebben. En hoe meer je koopt, hoe sneller je weer gericht ben op iets nieuws. De blijdschap en het genot vervliegt steeds sneller. Stop om achter bezittingen aan te gaan als een bron van geluk
. Bezittingen brengen je geen langdurig geluk.

2. Je uiterlijk en gezondheid

Focussen op je gezondheid is erg belangrijk. Maar te veel mensen zijn overdreven bezorgd over hun uiterlijk. Iedereen die lang genoeg leeft, ziet er uiteindelijk oud uit. Je kunt helaas niet eeuwig jong blijven. Maar je kunt wel balans aanbrengen in je gedachten over je gezondheid en je uiterlijk door:

  • Je te focussen op je eigen unieke schoonheid. Zorg dat je een goed gevoel over jezelf hebt, zelfs als je volgens de stereotiepe normen niet zo aantrekkelijk bent als sommige andere mensen.
  • Door aandacht te schenken aan je gezondheid en je uiterlijk te accepteren, wordt dit aspect van je leven in balans gebracht wat een positief effect heeft op je gezondheid en dus ook op je uiterlijk.

3. Financiën

Teveel mensen koppelen hun zelfbeeld aan hun inkomen. Dit is geen gezonde of evenwichtige benadering. Geld en geluk correleren ook niet boven een inkomen van € 100.000 of een miljoen. Voorkom dat je gevoel van eigenwaarde baseert is op de hoeveelheid geld die je verdient. Als je te weinig geld heeft, kan je leven ook uit balans raken. Als je niet genoeg geld heeft om je rekeningen te betalen en je gezin te onderhouden, zal dit stress opleveren. Concentreer je op het genereren van het inkomen dat je nodig hebt, maar geef geld niet meer aandacht dan het verdient.

4. Relaties

Relaties zijn belangrijk, maar ze zijn niet het enige in het leven. Als je alle nadruk op een relatie legt, kunnen andere aspecten van je leven beperkt worden. Je kunt je aandacht maar ook 1 ding richten. Relaties kunnen zowel een belangrijke bron van plezier zijn maar ze kunnen ook veel stress opleveren. Als je leven uit de hand loopt, onderzoek dan je relaties en bepaal of veranderingen gerechtvaardigd zijn.

5. Carrière

Tientallen jaren geleden trof dit mannen meer dan vrouwen. Mannen leken zichzelf te definiëren aan de hand van hun carrière. De rollen zijn nu omgekeerd en voor vrouwen is een carrière net zo belangrijk. Hoe vaak is je gevraagd: “Wat doe je?” En we zouden graag zeggen dat we een hartchirurg of hersenchirurg zijn in plaats van een administratief medewerkster. Maar waarom maakt het uit? Het maakt je niet meer of minder. Geef daarom je werk voldoende prioriteit zodat je succesvol kunt zijn in het door jou gekozen vakgebied. Maar onthoud dat je meer bent dan je functietitel!

6. Reputatie

Zodra we naar school gaan, zijn we geobsedeerd door de meningen van anderen. Als je deze houding naar de volwassenheid doorzet, kun je voor uitdagingen komen te staan. Laat je behoefte om aardig gevonden worden door anderen los. Als je gelooft in jezelf en je vrienden en familie je bewonderen, gaat het beter met je dan de mensen die er alles aan doen om de bewondering van anderen te krijgen.

Het draait allemaal om balans. Probeer het middelste pad te vinden en wees daar gelukkig mee. We hebben allemaal geld nodig, maar niemand heeft € 10 miljoen nodig. En het probleem zit hem ook niet in de € 10 miljoen. Het probleem is het onredelijke streven om steeds maar meer te willen hebben.

Vind de balans in je werk, relaties en bezittingen en neem de controle over je leven terug!

E-book - Corona Burn-out ligt op de loer
Gratis E-book 'Corona Burn-out logt op de loer.'

Vul je e-mail adres in en ontvang direct de link voor het downloaden van het E-book.