Over mij

Welkom! Wat leuk dat je de tijd neemt om meer over mij te lezen! Met mijn artikelen wil ik jou informeren, inspireren & motiveren. Ik deel hier met jou mijn passie, kennis en ervaringen. Het is mijn missie om anderen te helpen een betere versie van zichzelf te worden en meer uit dit leven te halen. Dit geeft mij voldoening en is mijn ultieme droom.

Benieuwd naar mijn verhaal?

Welkom, leuk dat je er bent!

Ik ben Caroline Prommenschenckel, geboren in Bergen Op Zoom uit een gezin met 4 kinderen. Mijn vader, geboren in Indonesië, was beroepsmilitair. Mijn moeder, afkomstig uit een klein plaatsje in de Achterhoek, bleef thuis voor de kinderen. In het gezin was ik de jongste van het stel, de Benjamin, en het leeftijdsverschil met mijn jongste broer is bijna 10 jaar. Toen ik jong was, zijn we, vanwege het werk van mijn vader, 5 keer verhuisd. We hebben ook 7 jaar in Duitsland gewoond. In de vakanties gingen we, als het kon, met de auto naar Alicante in Spanje waar mijn peetante een bungalow had. Ik heb een zorgeloze jeugd gehad, hoewel mijn oudste broer een auto ongeluk kreeg en overleed toen ik 10 jaar was. Zijn overlijden heeft een behoorlijke impact op ons gezin gehad.

Op de lagere school en middelbare school werd ik vaak gepest vanwege mijn achternaam en mijn getinte huidskleur. Ik had daardoor weinig vrienden en / of vriendinnetjes. Na de MAVO ben ik naar de MEAO gegaan samen met een klasgenootje Annelies. Zij wilde secretaresse worden en ging daarom naar de MEAO. Ik was goed in Handelsrekenen en het leek me wel een leuke school. Mijn droom was om een succesvolle mode ontwerpster te worden maar ik had te weinig talent (vond ik zelf) om deze droom na te jagen. Ik wist eigenlijk niet goed wat ik later wilde worden. Na de MEAO was de HEAO een logisch vervolg. En toen ik van school af kwam, nam ik de droom van één van mijn vriendjes over, “accountant” worden.

In 2000 startte ik mijn eigen accountantskantoor en was daar behoorlijk succesvol mee. In 2003 liep mijn bedrijf als een trein. Elk gesprek dat ik met een ondernemer had, leverde en nieuwe klant op. Mijn omzet was in een halfjaar verdrievoudigd. Vlak voor Kerstmis had ik mijn opleiding tot registeraccountant afgerond, ik had tijdens die opleiding mijn eigen bedrijf opgestart en was ik moeder van 2 opgroeiende kinderen. Het geluk lachte me toe… Zou je denken. Maar toch was ik meteen na al deze mijlpalen zeer ongelukkig……. Met talloze slapeloze nachten vol gepieker en zelfs angstaanvallen. Ik was het even helemaal kwijt en kwam volledig tot stilstand.

Ik snapte het niet…

Hoe kun je van zo’n enorme piek en de meest succesvolle, productieve en enthousiaste periode binnen enkele weken op de bodem van een put zitten? Van mijn leven en mijn bedrijf was binnen no-time niets meer over. Alles was ingestort net als een Jenga-toren. De diagnose: een burn-out. Fysiek en mentaal volledig uitgeput! De stress die zich jaren had opgebouwd kwam er ineens uit en ik kon niet meer. 

Over mij

Ik geloofde heilig in het sprookje van de prins op het witte paard, maar omdat ik te weinig geduld had en bang was om alleen achter te blijven, stapte ik veel te vroeg in allerlei relaties. Op 14e jarige leeftijd had ik mijn eerste vaste verkering. Veel te jong! Mijn 1e huwelijk duurde 11 jaar en hoewel wij in de beginjaren gelukkig leken, werden onze verschillen pas echt zichtbaar na de geboorte van onze twee zoons. Toen mijn jongste zoon 6 maanden was, strandde mijn huwelijk. Ook de relatie na mijn huwelijk was niet voor altijd. Na anderhalf jaar relatie therapie heb ik in 2003 besloten om na 7 jaar  samen te wonen de relatie te beëindigen. Vanaf dat moment geloofde ik niet meer in sprookjes.

Totdat ik mijn huidige man ontmoette tijdens de periode van mijn burn-out. Hij heeft mij laten inzien wat echte liefde is en hij is ook mijn soulmate. In 2010 ben ik met hem getrouwd op een romantisch kasteel in Brabant en zijn we samen en gelukkig.

Inmiddels ben ik 20 keer verhuisd en hebben wij samen 3 volwassen zoons (2 uit mijn eerste huwelijk en 1 bonuszoon, uit het eerdere huwelijk van mijn man). Wij wonen in Almere in een huis dat wij in 2020 hebben laten bouwen. Ondanks de problemen, de vertraging en andere uitdagingen die de bouw van een eigen huis met zich meebrengen, hadden we dit jaren eerder moeten doen.

We genieten nu samen van ons huis, ons gezin en de reizen die wij samen maken!

Mijn waarom - mijn missie

Na mijn burn-out ben ik op zoek gegaan naar de reden voor mijn burn-out. Hoe kun je van zo’n enorme piek en de meest succesvolle, productieve en enthousiaste periode binnen enkele weken op de bodem van een put zitten? Een coaching traject heeft me inzicht gegeven in het hoe en waarom. Ik was het voorgeschotelde ‘perfecte plaatje’ aan het nastreven en leefde dus onbewust de droom van een ander. De droom van een van mijn vriendjes? Het was in ieder geval niet mijn droom. Door het instorten van het perfecte plaatje werd ik gedwongen om mijn leven opnieuw in te kleuren. Na te denken over wat ik nu echt wil en niet te doen wat er van me verwacht wordt. Ik ben vanaf dat moment helemaal anders gaan leven. Nu ervaar ik ultiem geluk in alles wat ik doe. Zo’n verademing. Ik heb honderden boeken gelezen en heel veel trainingen en cursussen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, mindset en meditatie. Altijd op zoek naar meer kennis en meer ervaring. En ik wil deze kennis en ervaring graag delen met jou. Ik wil je helpen en inspireren om een betere versie van jezelf te worden. Het geeft mij voldoening en is mijn ultieme droom.

Mijn levensmotto is: Wijsheid komt met de jaren en het leven is één constante verandering. 

Waarom The Promise

Toen mijn zus mij meldde dat ze ongeneeslijk ziek was, ben ik samen met mijn vriendin Jane de Lira, naar een event van Anthony Robbins geweest. Dit event heeft mijn leven veranderd. Hierdoor ben ik naar mijn leven gaan kijken en bewust geworden van wat ik zelf eigenlijk wilde halen uit dit leven. Waar werd IK nu echt gelukkig van van? Ik ontdekte wat mijn echte passie was, andere mensen helpen, en ik maakte aan mezelf een belofte (The Promise) dat ik volgens mijn passie zou gaan leven.

Mijn ‘waarom’ werd mij duidelijk. Maar het ‘wat’ en het ‘hoe’ waar een heel ander verhaal. Het heeft een aantal jaren geduurd voordat ik het ‘wat’ en het ‘hoe’ zou vinden. Maar nu heb ik eindelijk mijn pad gevonden. En het is mijn missie geworden om zoveel mogelijk mensen te helpen om meer uit hun leven te halen en om voor zichtzelf te bepalen waar zij echt gelukkig van worden. 

Opleiding en ervaring

Na mijn opleiding als registeraccountant ben ik in 2014 de opleiding Master Management Culture en Change gestart die ik in 2016 met succes heb afgerond. Hiervoor heb ik een wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de balans tussen sturing en zelforganisatie bij een groot ICT bedrijf. Zij wilde zelfsturende teams invoeren en wilde hier advies voor hebben. Helaas heeft de organisatie er niet voor gekozen om de veranderingen door te zetten waardoor ruim de helft van de consultants binnen één jaar vertrokken was. Het was een klassiek voorbeeld hoe leidinggevende verkeerde beslissingen nemen en hun medewerkers niet serieus nemen.

In 2021 ben ik gestart met een opleiding tot Life Coach die ik in 2022 met succes heb afgerond.

Veranderingen hebben altijd een centrale rol in mijn leven gespeeld en door mijn interim werk ben ik gefascineerd geraakt door wat mensen drijft en waardoor weerstand ontstaat. 

E-book - Corona Burn-out ligt op de loer
Gratis E-book 'Corona Burn-out logt op de loer.'

Vul je e-mail adres in en ontvang direct de link voor het downloaden van het E-book.